Over ons - The Playground

Pure play, dat is waar het in The Playground om draait! Ongedwongen kunnen spelen met familie, vrienden of onbekenden, nippend van een lekker drankje in een sfeervolle omgeving. Digitaal detoxen op een unieke, hartverwarmende manier.

The Playground gebouw

The Playground is het passie-project van oprichter Mark Van Achter. Mensen opnieuw meer verbinden is zijn doel, en het spel leent zich daar uitstekend toe. Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan creatieve impulsen, en The Playground wil daar de ideale voedingsbodem voor vormen. Een creative hub, als brug tussen spelers, designers en ontwikkelaars. Een plaats waar het spel in al haar geledingen kan verkend en beleefd worden!

Schuif dus gerust mee aan tafel, en laat je verleiden door de unieke kracht van het spel in een unieke setting.

Voor vragen in verband met onze business-toepassingen voor agile teams, verwijzen we u graag naar The Liquid House.

Ons Team

Team: Arne

ARNE

Spelplezier kan van vele kanten komen: je plan stap voor stap uitstippelen, de adem die je inhoudt tot je volgende beurt, de euforie als je het doel bereikt, of gewoon samen bulderen van het lachen. Of ik nu mijn hersenen laat kraken of gewoon onnozel doe, een spelletjesavond is altijd welkom.

Terra Mystica: Met zijn talloze facties en meerdere uitbreidingen is de herspeelbaarheid van deze klassieker groot. De speluitleg is aan de stevigere kant, maar Terra Mystica is dan ook een spel dat je moet leren kennen, en zodra je het onder de voeten hebt, kan je niet genoeg krijgen.

Avalon: Als traitor game blinkt Avalon uit in zijn eenvoud van regels. Een typisch ‘potje na potje’-spel, want hoe meer je het speelt met dezelfde mensen, des te dieper je hen gaat doorgronden.

Great Western Trail: Met de aankomst in Kansas City als timer probeer je zo efficiënt mogelijk je boeltje in orde te krijgen. Deze deadline geeft je eigenlijk altijd een puzzel om op te lossen in een beperkt aantal zetten en dat zorgt voor een heel aangename dynamiek in het spel.

 

Team: Larissa

LARISSA

Vroeger was het in onze familie de gewoonte om gezelschapspellen (vooral cluedo en monopoly) te spelen tijdens regenachtige weekends. Tijdens mijn studentenjaren verzamelde ik bordspellen maar had niet echt mensen om mee te spelen. Daarna ontmoette ik mijn vriend die me de ‘moderne’ spellen leerde kennen en nu ben ik nog enthousiaster dan ooit. Gezelschapsellen zijn zo fantastisch omdat ze je uitdagen, leuk zijn om te spelen en het een makkelijke manier is om nieuwe mensen met dezelfde passie te ontmoetten! Mijn drie favoriete spellen zijn:

7 Wonders Duel: Eén van de beste 2 speler spellen dat ik ken. Er zijn meerdere manieren om te winnen (of verliezen) en je moet goed opletten wat je tegenstander doet. De balans tussen je eigen doel bereiken en je tegenstander ondermijnen werkt zeer goed. Een groot pluspunt is dat het spel taal onafhankelijk is. Ik ben ook een grote fan van Akrotiri, nog een topspel voor 2 spelers.

Barony: Dit spel doet een klein beetje aan Catan denken met het grote verschil dat er geen kanselement in zit. Het is een puur strategisch spel, dus winnen of verliezen ligt aan de keuzes die je maakt. Maar het is niet zo dat één foute zet in het begin je het spel kost. Voor een strategisch spel speelt hij vrij snel (±45mn) omdat je per beurt maar 1 actie mag uitvoeren. Barony werkt goed met zowel twee spelers als drie of vier en het modulaire bord zorgt ervoor dat je nooit hetzelfde spel twee maal speelt. Ook dit spel is volledig taal onafhankelijk.

Castles of Burgundy: Dit spel is geweldig met om het even welk spelersaantal. Er zijn verschillende spelersborden om uit te kiezen, en voldoende willekeurige elementen, dat elk spel anders is. Ik hou van spellen met een hoge herspeelbaarheid en Castles of Burgundy is net dat. De dobbelstenen voegen een deel kans toe maar je moet elke beurt toch voldoende nadenken en je strategie bepalen om de beste zet te maken en te vermijden dat je tegenstanders te veel punten winnen.

 

 

LENI

Ik ben pas relatief laat begonnen met bordspellen spelen. De interesse was er altijd al, maar de mogelijkheid niet. Dankzij The Playground en het organiseren van de Open Game momenten, heb ik mensen leren kennen waarmee ik nu vaker kan spelen. Ik moet nog veel spellen ontdekken, maar momenteel zijn dit mijn 3 favorieten:

7 Wonders Duel: de regels leken me eerst wat ingewikkeld, maar eens aan het spelen, ben je er snel mee weg. Je kan op drie manieren winnen, dus je bent zowel met je eigen kaarten bezig, als met die die van je tegenstander. Ideaal om met twee te spelen ook.

Century: de century-reeks heeft drie spellen die je apart kan spelen of kan combineren waardoor elk spel steeds weer anders is. Om apart te spelen vind ik De Nieuwe Wereld de leukste.

Great Western Trail: mijn eerste moeilijkere spel en het was meteen een voltreffer. De combinatie van deckbuilding en acties uitvoeren op het bord vind ik zeer tof, alsook dat alles met symbolen duidelijk gemaakt wordt.

 

Team: Line

LINE

Ik ben een flexibele bordspelfanaat die voor alles open staat. Soms zet ik zelfs spelen in als real life variant voor het jeugdwerk. Van een snel simpel spel tot meesterwerken die vier uur duren. De ene dag coöperatieve spelen, de andere dag sociale deductie dus mensen manipuleren. Enkel geluksfactoren vind ik niet zo fijn in een spel – daar mag winst of verlies niet van afhangen. Mijn drie favoriete spelen zijn:

Avalon: Als kind ergerde ik me aan de willekeurigheid van weerwolven tot ik ontdekte dat er sociale deductiespelen bestaan waarbij gegrond beargumenteerd kan worden. Ik hou van verhitte discussies, verborgen rollen en psychologische spelletjes. Avalon is mijn absolute favoriet op dat vlak. Elk spel is anders en wie wil er nu niet op missie als ridder van de ronde tafel?

Dixit: Naast strategisch spelen en ingewikkelde mechanieken, hecht ik waarde en kan oprecht genieten van een esthetisch spel. Elke keer als ik dixit speel, ben ik verwonderd door de schoonheid en gelaagdheid van de kaarten. Hier hoef ik niet te winnen want tijdens het spelen hoor je mij meestal enkel in extase: “ik heb een supermooi illustratie” fluisteren. Daarnaast is dixit ook een ongelofelijk bruikbaar spel om te reflecteren en bijvoorbeeld beelden op gevoelens te plakken.

Go: Dit is wederom een simpel – mooi vormgegeven spel. Het houten bord, de betekenis, geschiedenis en de zachte zwart-wit stenen brengen meteen rust tijdens het spelen. Maar je hoofd breekt zich over je volgende zet. Zalig hoe je met simpele regels een moeilijk spel kan maken. Ik hou van strategisch nadenken en het feit dat dit een spel voor twee is.

 

 

Team: Thomas E

THOMAS E

Het bordspelen zit een beetje van kinds af in mijn bloed. Elke verjaardag, Sinterklaas, Kerst was het hetzelfde liedje: “Ik wil graag een gezelschapspelleke”. Overal waar ik ging  sleurde ik de grote dozen mee en probeerde iedereen te overhalen om met mij spelletjes te spelen. Bijna 40 jaar later op dat vlak nog geen haar veranderd. Gelukkig bestaan er tegenwoordig gezellige café’s waar ik me naar hartelust met lotgenoten kan uitleven in deze fantastische hobby. Onder mijn favoriete spellen kan je de volgende rekenen:

Tyrants of the Underdark: Een geweldige combo van deck-building en area control. Als liefhebber van dynamische en hoog interactieve spellen is dit wel een kolfje naar mijn hand. Door de gestroomlijnde regels en de redelijke speelduur ook eentje die regelmatig op tafel kan komen.

Avalon: Avalon is voor mij een typisch spel waarmee je de avond begint om daarna in kleinere groepjes op te splitsen en stevigere spellen te spelen. Meestal gebeurt echter het volgende: Drie uur en 6 Avalon-sessies later loopt de avond tegen zijn einde en zit er niet veel anders op dan af te sluiten met nog een heerlijk potje Avalon.

Lords of Hellas: Een veelzijdige hoog interactieve area control die je steeds op het puntje van je stoel houdt. Door de 4 verschillende overwinningscondities waar je er slechts eentje van moet halen ben je constant je medespelers aan het evalueren en probeer je er zelf zo veel mogelijk onder de radar te blijven. Alles inzetten op 1 overwinningsconditie of proberen wedden op meerdere paarden tegelijk. De verschillende startopstellingen en de grote hoeveelheid aan upgrades zorgen ook voor steeds andere belevingen. Het spel leent zich daarnaast ook voor lekker wat trashtalk, iets dat ik er met veel plezier bijneem.

 

 

 

Team: Thomas L

THOMAS L

Als ik drie favoriete spellen moet uitkiezen, dan barsten mijn hersencellen. Er zijn zoveel fijne spellen ‘out there’, maar anderzijds hou ik van lijstjes. En dan moeten er keuzes gemaakt worden!

Game of Thrones – Het Bordspel: Het spel dat ik ongetwijfeld het meest heb gespeeld is ‘Game of Thrones the Board Game’. Ik hou van lange strategische spellen en bij deze is het geen uitzondering dat je zes tot acht uur aan tafel zit. Lovely! Naar mijn mening veel interessanter dan het populaire Risk.

Terra Mystica: Daarnaast een andere die best lang kan duren: Terra Mystica. Reken toch op een drie a vier uur. Bij deze ga je geen kastelen veroveren, maar wel terraformen, huisjes bouwen, power verzamelen en invloed uitoefenen met priesters. Je staat elke beurt voor een massa aan keuzes die zullen bepalen of je uiteindelijk het meeste punten haalt. Elke keuze kan fataal zijn of een ander zijn strategie overhoop halen. Zweten dus tot het einde van het spel!

Orléans: De derde keuze valt me toch zwaarder dan ik dacht. Eveneens hou ik van spellen met een goede dosis humor zoals Colt Express, Finger Guns of Wat schets je me nou. Social deduction vind ik ook geweldig, hoewel ik moet toegeven dat ik niet zo’n geweldige bad guy ben. Het gebeurt wel eens dat ik snel door de mand val. Betreft de coöperatieve spellen hou ik niet zoveel van het populaire Pandemic of Magic Maze. Dan leg ik liever The Mind, Quirky Circuits, Horrified of Het Verboden Eiland op tafel. En nu de knoop doorhakken. De derde plaats was een strijd tussen Ticket to Ride en Orléans, maar uiteindelijk moet ik toch voor de laatste gaan. Orléans is gewoon een topspel zowel voor twee als drie of vier spelers. Veel meer kan ik er niet over zeggen. Probeer het gewoon snel uit als je dat nog niet gedaan hebt! Je zal er geen spijt van hebben.

 

 

 

Team: Tom

TOM

Ik kom als opvoeder en antropoloog uit de wereld van asielzoekers en computerspelletjes, en richtte VZW Het Consolesalon (dat retro-gamen op de kaart te zet) mee op. Als bordspelspeler gooi ik zessen als geen ander, maar slaag ik tilt van Cryptid. Uit liefhebberij hou ik lijstjes bij van de (bestellingen van) vaste klanten, maar toch voel ik me geen freak. :) Mijn drie favoriete spellen:

Pit Crew: ik wacht nog steeds op de kans om dit hectisch en vingervlug real-time spel met 9 personen te spelen en iedereen van de baan te vegen door de ene zes na de andere te gooien.

Hive: Een elegant abstract spel met strategie waarbij ik mijn tegenstander graag traag wurg. Als het niet anders kan, speel ik War Chest (undefeated record of 1-0).

Codenames Duet: Ideaal coöperatief spel voor overbodige binnenpretjes in het proberen doorgronden van de aanwijzingen van je mede-spion en frustraties dat zij de jouwe niet snapt.

 

 

 

 

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar winkel
    preloader