Over ons - The Playground

The Playground is het passie-project van oprichter Mark Van Achter. Mensen opnieuw meer verbinden is zijn doel, en het spel leent zich daar uitstekend toe. Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan creatieve impulsen, en The Playground wil daar de ideale voedingsbodem voor vormen. Een creative hub, als brug tussen spelers, designers en ontwikkelaars. Een plaats waar het spel in al haar geledingen kan verkend en beleefd worden!

Schuif dus gerust mee aan tafel, en laat je verleiden door de unieke kracht van het spel in een unieke setting.

Voor vragen in verband met onze business-toepassingen voor agile teams, verwijzen we je graag naar Strides.

Ons Team

ARNE

Tip: Tyrants of the Underdark

10 jaar geleden kreeg ik een vuurdoop in de spellenwereld. Kanban – een befaamd zwaar spel over autoproductie – leverde me prompt hoofdpijn op. Alsof de laatste stap in de productielijn een test track was met mijn hoofd als eindstreep. Na deze uitdagende introductie leerde ik al snel Mark kennen en voor ik het wist belandde ik thuis in zijn spellenkelder.

Lees verder

De ene titel na de andere werd toegevoegd aan mijn repertoire. Ook Tyrants of the Underdark kwam toen aan bod. Een spel dat deckbuilding en area control combineert? Dat blijft gewoon bekoren! Wanneer je langskomt in The Playground is de kans groot dat je me tegenkomt. Oftewel aan het werk, oftewel als klant met een nieuw zwaar spel op tafel, dat schreeuwt om ontdekt te worden.

BRAM

Tip: Kakkerlakkenpoker

Geen idee wanneer de bordspelkriebels begonnen. Als kind tekende ik met vriendjes zelfverzonnen ganzenborden vol monsters en avontuur. Later vonden we een soort war game uit met plastieken riddertjes en een gerecycleerd Twister-rad. Er is niets wat ik zo leuk vind als mensen meesleuren in een fantasierijk spel. Ik deed jaren jeugdwerk, studeerde animatiefilm en werkte in de jeugdsector, maar misschien waren dit allemaal gewoon excuses om toch zoveel mogelijk nieuwe spelideeën uit te kunnen proberen…

Lees verder
Gelukkig heeft The Playground gelijkgezinde zielen! Niet alleen vind je hier liefhebbers van het betere spel maar ook mensen die geloven dat er meer zit in een spel. Samen met hen onderzoek ik hoe we kunnen leren uit spelen, hoe het mensen kan verbinden en wat het met mensen doet. Of simpeler gezegd: we organiseren boeiende spelworkshops! Vraag er gerust naar.

Om te bewijzen dat ik een echte spelfanaat ben zou ik fantastische monsterspelen kunnen aanraden, zoals Oceans, Catacombs of de veel te grote Gloomhaven. Maar soms moet je ook een party game aan het menu toevoegen als ‘palate cleanser’. Mijn versleten doosje Kakkerlakkenpoker bewees hiervoor al meer dan 15 jaar zijn dienst. Zelfs mijn meest hardcore bordspelvrienden vragen soms naar dit spotgoedkope en simpele blufspelletje.

ELKE

Tip: De Legenden van Andor

Mij kan je altijd plezieren met een knus avondje spellen spelen. Met mijn vriendengroep worden er regelmatig spelletjes-dagen georganiseerd. Die starten rond 14u en duren gemakkelijk tot 24u, en dan hebben we nog het gevoel dat we te weinig gespeeld hebben!

Lees verder
Iedereen neemt steeds zijn nieuwste spellen mee om ze samen uit te testen, maar we maken ook altijd tijd voor favorieten zoals Avalon, Machiavelli en Munchkin. Met de familie wordt er dan weer gekaart. Ik ben daar eerlijk gezegd niet zo’n krak in… Maar of het nu kaarten of bordspellen zijn, ik geniet altijd van het gezellig samen spelen, het bijleren en de uitdaging.

De Legenden Van Andor is een uitdagend coöperatief spel dat prachtig is vormgegeven. Samen met je medespeler(s) moet je Andor verdedigen tegen allerlei monsters en missies tot een goed einde brengen. Iedere speler kruipt in de huid van een tovenaar, dwerg, krijger of boogschutter, die ieder unieke eigenschappen bezitten. Maar pas op… Als je niet goed samenwerkt of iets klein uit het oog verliest, kan je een fout maken in de eerste 10min waardoor je 1,5u later het spel verliest!

Grote pluspunten: je leert het spel al doende in een ‘introductielegende’, zo kan je meteen aan de slag zonder ellenlange spelregels te lezen + het spel heeft vele leuke uitbreidingen (dit is Deel III uit de reeks) alsook gratis downloadbare legenden voor nog meer spelplezier!

 

GLENN

Tip: Las Vegas Royale

Als fanatiek sporter en sportleerkracht van opleiding ben ik vaak bezig geweest met mezelf uit te dagen op zowel fysiek als mentaal vlak. Mijn passie voor bordspellen is een beetje vanuit datzelfde idee ontstaan. Ik hou van het sociale en tactiele aspect van een spel, zeker in tijden waarin al  zoveel dingen virtueel gebeuren, maar hou ook van de mentale puzzel die ze je soms voorleggen.

Lees verder
Mijn absolute favorieten zijn de iets zwaardere “worker placement” games zoals Barrage, Dune Imperium en Keyflower. Ik hou het aanbod op de bordspellenmarkt nauwlettend in’t oog op zoek naar meer van deze thematische en mooi ogende toppers.

Wanneer we met onze volledige vriendengroep afspreken komen party games zoals Decrypto (ook een favoriet van collega Leni) en Las Vegas Royale aan bod.

LARISSA

Tip: 7 Wonders: Duel

Vroeger was het in onze familie de gewoonte om gezelschapspellen (vooral cluedo en monopoly) te spelen tijdens regenachtige weekends. Tijdens mijn studentenjaren verzamelde ik bordspellen maar had niet echt mensen om mee te spelen. Daarna ontmoette ik mijn vriend die me de ‘moderne’ spellen leerde kennen en nu ben ik nog enthousiaster dan ooit.

Lees verder
Gezelschapsellen zijn zo fantastisch omdat ze je uitdagen, leuk zijn om te spelen en het een makkelijke manier is om nieuwe mensen met dezelfde passie te ontmoetten! Met mijn vriend speel ik vaak 7 Wonders Duel, één van de beste 2 speler spellen dat ik ken. Er zijn meerdere manieren om te winnen (of verliezen) en je moet goed opletten wat je tegenstander doet. De balans tussen je eigen doel bereiken en je tegenstander ondermijnen werkt zeer goed. Een groot pluspunt is dat het spel taal onafhankelijk is. Ik ben ook een grote fan van Akrotiri, nog een topspel voor 2 spelers.

LAURA

Tip: Sheriff of Nottingham

Mijn interesse rond bordspellen begon al van jongs af aan, toen speelde ik vaak gezelschapsspellen met mijn broer en ouders en genoot hier enorm van. Toen mijn ouders uit elkaar gingen viel dit helaas weg en voor een tijd speelde ik geen spellen meer behalve een occasionele uno, maar hier kwam snel verandering in!

Lees verder

Toen ik op uitwisseling ging naar de VS kwam ik in een gezin terecht kwam van heuse bordspelfanaten met een eigen ‘board game room’ in hun huis. Hier heb ik veel nieuwe spellen leren kennen, maar mijn favoriet was Sheriff of Nottingham.

Om dit spel te winnen moet je je van je sluwste kant laten zien, je speelt namelijk als een handelaar die exclusieve goederen probeert binnen te smokkelen in de stad, zonder dat de sheriff je betrapt. Ik hou ervan om af en toe men sluwe kant te tonen, waardoor dit spel snel mijn favoriet werd!

LENI

Tip: Decrypto

Ik ben bij The Playground terecht gekomen omdat ik medespelers zocht. Zo zijn daar dan ook de open game nights ontstaan en het is duidelijk, spellen spelen verbindt mensen! Verbondenheid vind je zeker ook terug in creatieve deductiespellen zoals Decrypto waar je tips moet geven aan je teamgenoot, zonder dat het andere team mee kan raden. 

Lees verder
Ook coöperatieve en toegankelijke worker placements zoals De verdwenen ruïnes van Arnak zet ik graag op tafel.

Al moet een partyspel met een glaasje wijn ook af en toe eens kunnen!

LINE

Tip: Avalon

Ik ben écht beginnen met spelen toen ik levende spelen maakte in het jeugdwerk en merkte dat mede-animatoren inspiratie haalden uit borspelen. Ik heb sindsdien heel veel spelletjesavonden georganiseerd en het gevoel dat ik desondanks slechts een glimps van de spelwereld heb ontdekt.

Lees verder

Zodra de groep groot genoeg is, is Avalon altijd een goed idee. Ik hou van hoe het spel telkens anders is, als je met andere mensen speelt, hoe je zelf verandert vanwege je rol, het sociale aspect. Ik hou van de deductie en hoe hard iedereen hierin opgaat. Hoe frustrerend het ook kan zijn, je bent toch op queeste geweest en je mocht kaartjes met de maan erop omdraaien om toe te stemmen! Thema en vormgeving top.

MANO

Tip: Cosmic Encounter

Ik speel graag spelletjes in alle vormen en maten, en bordspelen zijn daar geen uitzondering in. Van wat goed met elkaar lachen in simpele partygames, tot je hersens kraken in intense strategische spelen, een bordspel plus een groep vrienden staat (bijna) altijd gelijk aan een gezellige avond.

Lees verder


Verder zijn ze ook een fantastische omgeving om nieuwe mensen te leren kennen. Mijn all-time favorite is dan ook het spel dat me al het meeste buikpijn van het lachen heeft bezorgt…

Cosmic Encounter is een goofy, onvoorspelbaar spel dat graag zijn eigen regels breekt. Het is chaos, maar het goeie soort chaos. Elke speler krijgt willekeurig een ras van aliens toegewezen, en elk ras heeft een speciale kracht dat alleen die speler kan gebruiken. Met je aliens ga je dan proberen planeten van je tegenstanders te veroveren. Ten slotte kan je allianties sluiten met andere spelers om hen te helpen veroveren of verdedigen.  Waar het spel echter op zijn kop wordt gezet, zijn de krachten van de rassen. Deze gaan van handig tot “Ben ik zeker dat ik dit wel juist lees?”, met andere woorden, de krachten kunnen de manier waarop spelers met het spel omgaan volledig veranderen. Met makkelijk uitlegbare regels, en zoals het op de doos zegt “infinite possibilities”, is dit een spel dat je jarenlang kunt spelen, voor zowel beginners als ervaren spelers.

MARK

Tip: Quirky Circuits

Al wat mooi is in het leven zit voor mij vervat in The Playground. Samen met vrienden of vreemden een leuk spel beleven met een lekker drankje erbij, een betere digitale detox bestaat niet. Mijn levenspad meandert tegenwoordig tussen The PlaygroundKULeuven en Strides, en steeds staat de verbindende kracht van het spel helemaal centraal.

Lees verder

Quirky Circuits neemt je op avontuur met robots die je als groep moet zien te programmeren. Lijkt heel technisch, maar wordt al heel snel ludiek en plezant als blijkt dat je je medespelers gewoon zo goed mogelijk moet proberen in te schatten. Met The Liquid House maakten we er samen met het VUB AI Lab zelfs een digitale versie van, om zo bedrijven kennis te laten maken met Artificiële Intelligentie.

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar winkel
    preloader